nieuws

Samenwerking met aannemer redt sociale werkplaats Felua

bouwbreed

apeldoorn – Dankzij een samenwerkingsovereenkomst met een aannemer, kan het bouwbedrijf van de sociale werkplaats Felua in Apeldoorn blijven bestaan. Door een verandering in de regelgeving moest de sociale werkplaats haar overhead afstoten. Die huurt ze nu bij aannemersbedrijf Draisma in.

Aanleiding van de overeenkomst vormt een wetswijziging waarin de bovengrens voor mensen met een lichte handicap in de sociale werkvoorziening is gedaald. Hierdoor is de instroom van werknemers in de bouwafdeling van de sociale werkplaats afgenomen, evenals de productiecapaciteit. Om het hoofd boven water te kunnen houden moest Felua een aantal taken, zoals de materieeldienst, afstoten. Om toch door te kunnen blijven draaien, werd de samenwerkingsovereenkomst met Draisma gesloten.

Felua maakt nu gebruik van een aantal diensten van Draisma, zoals de materieeldienst, vrachtwagens en de timmerwerkplaats. Ook leent de sociale werkplaats een uitvoerder van de aannemer voor een paar uur per dag.

Tweeledig

Andersom kan Draisma een beroep doen op de acquisitiedienst van Felua. “Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt directeur R. Rutten van het aannemersbedrijf. “Feluna houdt de afdeling in stand en wij hebben extra werk en inkomsten.”

De samenwerking betekent nog niet dat werknemers van Felua samen met bouwvakkers van Draisma aan het werk gaan. De bedrijven blijven strikt gescheiden. “Beide hebben een goede naam. Dat moet je niet vermengen”, meent Rutten.

Ook andere werkmaatschappijen van Felua werken nauw samen met bedrijven en instellingen. Zo werken er licht-gehandicapten bij het groenbedrijf van de gemeente en brengen zij sinds twee weken voor uitgeverij Wegener de Apeldoornse Courant rond.

Reageer op dit artikel