nieuws

‘Rijk moet miljard in fietsvoorzieningen investeren’

bouwbreed

Hoewel Nederland bij uitstek een fietsland is, kan het volgens fietsersbond ENFB nog heel wat verbeteren aan de positie van de tweewieler en zijn berijder. Zo is een bedrag van f. 600 miljoen nodig voor verhoging van de verkeersveiligheid. Ook zijn andere maatregelen nodig zoals het verlagen van de maximumsnelheid voor auto’s, het verbeteren van stationsstallingen, en de introductie van een antidiefstalchip. Voor f. 1,2 miljard kan het nieuwe kabinet dit allemaal voor elkaar krijgen.

Binnen de bebouwde kom moet de maximumsnelheid grotendeels omlaag naar 30 kilometer per uur. Op driekwart van de wegen erbuiten is 60 kilometer snel genoeg, meent de ENFB.

Voor betere stallingen bij de stations is f. 400 miljoen gulden nodig. De stallingsprijs zou met 60 procent omlaag moeten. Dan stappen aanzienlijk meer mensen in de trein.

Reageer op dit artikel