nieuws

Railconsult verder in de lift

bouwbreed Premium

Holland Railconsult heeft de winstcijfers gisteren bekendgemaakt. De omzet steeg met 24 procent naar f. 230 miljoen en het bedrijfsresultaat komt uit op – 23 miljoen. Voor het derde achtereenvolgende jaar een stijgende omzet voor dit verzelfstandigde ingenieursbureau. Ook het aantal medewerkers in vaste dienst groeide met 17 procent naar ruim 1200 mensen.

Railconsult geeft zelf aan dat de opdrachtenstroom van de megaprojecten de verklaring is voor de groei. Met name megaprojecten als de HSL-Zuid en de Betuwelijn houden mensen aan het werk.

Nieuwe vormen van aanbesteding zoals design en construct en de discussie over publiek-private samenwerking zetten Railconstruct over de toekomst. Mogelijk is het daardoor nodig om de marktpositie als raadgevend ingenieursbedrijf voor openbaar vervoer en railinfrastructuur aan te passen.

Reageer op dit artikel