nieuws

PvdA wil A73 op westelijke Maasoever

bouwbreed Premium

De Pvda-fracties in Venlo, Tegelen, Beesel en Swalmen hebben de drie kabinetsinformateurs schriftelijk verzocht om de A73 toch op de westelijke oever van de Maas aan te leggen. Zij wijzen de informateurs erop dat er nog steeds geen definitieve uitspraak ligt over de uitvoering van de autosnelweg en dat de besluitvorming daarover is doorgeschoven naar het volgende kabinet. Struikelblok is de geplande tunnel onder het Roerdal, die mogelijk wordt vervangen door een goedkopere brug. In dat geval is een nieuw tracebesluit nodig, aldus de fracties, waardoor opnieuw vertraging zal optreden.

Op de westzijde kan volstaan worden met een kortere procedure. De aanleg is bovendien veel goedkoper en minder schadelijk voor natuur en milieu. De discussie houdt ook verband met de mogelijke komst van de verbindingsautosnelweg A74 in Tegelen. Twee autosnelwegen vinden de fracties gewoon te veel.

Reageer op dit artikel