nieuws

Plannen voor nieuwe brandweerkazerne in Heerenveen

bouwbreed

De gemeente Heerenveen werkt plannen uit voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Deze komt naar alle waarschijnlijkheid vlakbij het Abe Lenstra-stadion en het asielzoekerscentrum aan de westkant van de nieuwe A32. De nieuwbouw kost circa f. 4 miljoen.

Voor de bouw heeft de gemeente een programma van eisen opgesteld. Zo moet de brandweerkazerne onder meer beschikken over een autostalling, goede uitrijmogelijkheden, les- en instructieruimtes en een oefenruimte voor het blussen van autobranden.

Vier architectenbureaus zijn inmiddels benaderd en zullen met een offerte komen. Op basis daarvan bepaalt de gemeente welk bureau het uiteindelijke ontwerp mag maken. Over twee jaar moet de kazerne gebruiksklaar zijn.

Reageer op dit artikel