nieuws

NS komt met scenario om chaos bij brand in station te voorkomen

bouwbreed Premium

De Nederlandse Spoorwegen hebben “een grote les” geleerd van de brand op station Utrecht twee weken geleden. Daarom werkt het spoorwegbedrijf aan een scenario dat bij het uitbreken van brand op een spoorknooppunt moet gaan draaien. Zo moet chaos, zoals die in Utrecht ontstond, in de toekomst worden voorkomen.

In eerste instantie stelt de NS een draaiboek op voor het Centraal Station in Utrecht. Daarna wordt bekeken of er ook voor andere knooppunten, zoals Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam, een dergelijk plan moet komen. Het gaat om een scenario waarbij het station in secties wordt opgedeeld. Wanneer zo’n sectie uitvalt, door bijvoorbeeld brand, wil de NS direct kunnen zien voor welke treinen dat gevolgen heeft. Zo kan men de reizigers snel informeren.

Reageer op dit artikel