nieuws

Nieuwe elektrisch geleidende kit

bouwbreed Premium

Beele Engineering BV heeft een nieuwe elektrisch geleidende kit ontwikkeld. Het product, Conducton, is gebaseerd op een eencomponent siliconencompound met geleidende bestanddelen. Conducton is bovendien waterafstotend. De zwartgekleurde kit hecht op metalen ondergronden als staal, zink, koper en aluminium en is blijvend elastisch. De kit bevat geen halogenen, formaldehyde, fenol, asbest en andere vezels en wordt als niet-toxisch geclassificeerd. Voor het aanbrengen van de afdichtingskit dient de ondergrond droog en stofvrij te zijn en moeten roest en vetresten worden verwijderd. Een optimaal contact met de af te schermen leiding of constructie is voorwaarde voor een goede EMC-beveiliging. Conducton heeft een soortelijke massa van 1,4, een trekvastheid van 0,8 MPa, een rek bij breuk van 40 procent en een hardheid van 30 Shore A.

De kit is met name ontwikkeld voor het EMC-veilig maken van doorvoeringen op basis van het RISE-systeem. RISE is een brandvast en gas- en waterdicht doorvoeringssysteem voor kabels en buizen.

TNO Industrie heeft weerstandsmetingen uitgevoerd op de uitgeharde elektrisch geleidende kit. De weerstand, in duplo gemeten, bedroeg gemiddeld 100 Ohm (kleiner dan 1000 Ohm is geleidend).

Beele Engineering, Aalten, telefoon (0543) 461673.

Reageer op dit artikel