nieuws

NBM-Amstelland koopt Duitse EBV

bouwbreed

den haag – NBM-Amstelland en het Duitse Haniel Bau-Industrie voeren besprekingen met de directie van het eveneens Duitse bedrijf EBV over een mogelijke acquisitie van de Nederlandse kalkzandsteenfabrieken van EBV.

EBV (Eschweiler Bergwerks-Verein) heeft belangen in drie Nederlandse kalkzandsteenfabrieken. Anker Kalkzandsteenfabriek in Kloosterhaar (100 procent), Vogelenzang Fabriek van Bouwmaterialen in Rhenen (100 procent) en Van Herwaarden Hille- gom (16,6 procent) zullen volgens NBM-Amstelland naar alle verwachting overgenomen worden door een combinatie van Haagse bouwgigant en Haniel.

EBV, een onderdeel van het Duitse RAG, wil af van zijn Nederlandse kalkzandsteenactiviteiten vanwege een strategische herorientatie.

Met de overname is een omzet van circa 80 miljoen gulden gemoeid. De afzet van de drie bedrijven bedraagt in totaal circa 272 miljoen basis waalformaat kalkzandstenen. Bij Anker werken circa 110 personen. Vogelenzang heeft ongeveer 60 medewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels