nieuws

Nat stembusweer

bouwbreed

Het verkiezingsweer zou wel eens in het teken kunnen staan van regen en wind. Fronten van een oceaandepressie dringen namelijk naar ons land op. Regen op verkiezingsdag was sinds de afschaffing van de opkomstplicht in 1970 nauwelijks aan de orde. Na woensdag wordt het beter weer. Boven het Europese vasteland komt een hogedrukgebied tot ontwikkeling, terwijl een depressie bij Schotland naar Scandinavie koerst. Daardoor gaat de wind naar het zuiden en komt de aanvoer van warme lucht op gang. Bovendien nemen de regenkansen af en laat de zon zich vaker zien.

Regio Noord: Enige tijd regen maar in de loop van de dag is het ook enige tijd droog. Matige, in het Waddengebied een krachtige zuidwestenwind. Maximumtemperaturen 13 gr. C.

Regio Oost: Veel bewolking en perioden met regen. Matige zuidwestenwind. Maximumtemperaturen 14 gr. C.

Regio Zuid: Overwegend veel bewolking en enige tijd regen of motregen. Maximumtemperaturen 15 gr. C en een matige, in Zeeland krachtige zuidwestenwind.

Regio West: Perioden met regen maar later op de dag tijdelijk wat beter weer. De temperaturen lopen op tot 14 gr. C en de wind is matig en aan de kust krachtig uit het zuidwesten.

Dinsdag zon onder: 21.10 uur

Woensdag zon op: 5.59 uur

Reageer op dit artikel