nieuws

Lichtgewicht combiplaat brengt galerijen en terrassen op niveau

bouwbreed

Blauwplaat heeft een lichtgewicht combiplaat op de markt gebracht voor het ophogen van terrassen en galerijen. Dat kan van belang zijn bij het renoveren van uitgesleten of beschadigde galerijen of bij verzakkingen van terrassen. De Styrofoam/Dicon PT is standaard 240 x 120 cm in verschillende hoogten leverbaar, afhankelijk van de gewenste verhoging. Hij is ook op de breedte van de desbetreffende galerij leverbaar. Het element weegt zo’n 15 kg/m2.

Op een ondergrond van geextrudeerd polyester is een met cement gebonden, glasvezel versterkte sandwichplaat aangebracht. Deze heeft als toeslagstoffen glasschuimbolletjes uit gerecycled glas en geexpandeerde kleikorrels. Ook deze toeslagstoffen dragen bij tot het lichte gewicht. De plaat is met verschillende coatings af te werken en kenmerkt zich door een hoge drukvastheid, een goed isolerend vermogen en een hoge vormstabiliteit. Hij is blijvend bestand tegen vocht, schimmels en bacterien.

De cementgebonden plaat is onbrandbaar, eenvoudig te te bewerken, stabiel en bestand tegen water en vorst. Deze laag is in dikten van 3 tot 20 mm op de isolatieplaat aan te brengen. Ook voor afschot kan worden gezorgd.

Blauwplaat BV, Deventer, tel.: 0570-634474.

Reageer op dit artikel