nieuws

Leidekker Koenders stapt naar de rechter

bouwbreed

Via een rechterlijke uitspraak probeert het leidekkersbedrijf Koenders af te dwingen dat het werk aan de kerktorens in Eibergen en Haakgsbergen kan worden hervat.

Zoals deze krant meldde legde de Arbeidsinspectie vorige week de restauratie stil omdat het personeel van Koenders in haar ogen op een onveilige manier aan het werk was. Gezeten in bootsmansstoeltjes ‘zweven’ de leidekkers langs de kerktoren om leien te leggen. Koenders vindt het oordeel van de Arbeidsinspectie onzin en tekent bezwaar aan bij de rechtbank.

Eigenaar D. Koenders hoopt dat de rechter een voorlopige voorziening treft, zodat het bedrijf beide klussen kan afmaken. “In de tussentijd wil ik met alle belanghebbenden rond de tafel om de zaak op orde te krijgen. Er moet weer een werkbare situatie komen”.

De alternatieve oplossing van de Arbeidsinspectie om de torenspitsen in de steigers te zetten, wimpelt hij af. “Steigers zijn in dit werk veel onveiliger dan schuitjes. De ruimte tussen de steigerbuizen is te klein om fatsoenlijk leien te kunnen leggen. Bovendien zakt een steiger door de wind tegen de toren aan. Dan moeten we allerlei rare capriolen uithalen.”

Volgens Koenders lijdt zijn bedrijf nog niet veel schade. “We hebben een goed gevulde orderportefeuille en bovendien is mijn personeel multifunctioneel inzetbaar.”

Reageer op dit artikel