nieuws

Koramic maakt plaats voor woningbouw

bouwbreed

Het besluit tot verplaatsing van dakpannenfabriek Koramic uit het centrum van Belfeld en sanering van het bedrijfsterrein, is nagenoeg definitief. De provincie Limburg steunt de verplaatsing van het bedrijf en de bouw van 120 woningen op het vrijkomende terrein met enkele miljoenen guldens.

Volgens Hans Wijdeven, algemeen manager van Koramic, vergt de nieuwbouw van een moderne fabriek f. 75 a f. 80 miljoen. Hij sluit niet uit dat de werkgelegenheid wordt uitgebreid van 60 naar 80 werknemers.

De nieuwbouw moet gereed zijn voor 31 december 2003. Dit is de uiterste datum die is afgesproken voor de f. 10 miljoen kostende verhuizing. Volgens Wijdeven heeft zijn bedrijf een half jaar nodig om een nieuwe locatie in Noord-Limburg te vinden. Het bedrijfsterrein van Koramic moet het dorpshart van Belfeld worden, aldus burgemeester Van Beeck.

Reageer op dit artikel