nieuws

Klussenbedrijf aangeklaagd wegens illegale activiteiten

bouwbreed

De stichting Bevordering Aannemersbelangen Bouwnijverheid Oost-Nederland (SBAB) heeft gisteren in kort geding bij de Arnhemse rechtbank geeist dat klussenbedrijf De Hamer uit Ellecom onmiddellijk stopt met zijn aannemersactiviteiten. Voor elke dag dat het klussenbedrijf zich illegaal uitgeeft voor een bouwbedrijf moet het vijfduizend gulden betalen, vindt de stichting.

In 1997 verbouwde De Hamer in Dieren een woning en momenteel is de onderneming betrokken bij de dakrenovatie van een woonhuis in Gieterveen. Het klussenbedrijf beschikt echter niet over de vergunningen die vereist zijn in de burgerlijke- en utiliteitsbouw.

Over de verbouwing in Gieterveen concludeert Bouwcentrum Technologie in een bouwkundig rapport: “Er is sprake van broddelwerk door mensen die niet in de bouw werkzaam mogen blijven.” Volgens het Bouwcentrum is de dakconstructie zo slecht aangebracht dat de- en hermonteren de enige mogelijkheid is. De herstelkosten worden geschat op ruim f. 70.000.

“Ik ben fout geweest”, gaf de eigenaar van het klussenbedrijf bij de rechtbank volmondig toe. Hij zei zich dan ook te zullen neerleggen bij een eventueel verbod om zich nog langer als bouwbedrijf uit te geven. “Ik ben nu bezig om de vereiste vergunningen te krijgen en dat zal niet lang meer duren.”

De president van de rechtbank doet op 4 juni uitspraak. Zij liet al doorschemeren dat zij de geeiste vordering vrijwel zeker zal toewijzen.

Reageer op dit artikel