nieuws

Huizenkoper merkt nog niets van fusie Amstelland-Wilma

bouwbreed Premium

Wie een huis koopt op de Vinex-locatie Waalsprong in Nijmegen merkt vooralsnog niets van de fusie tussen Wilma en NBM-Amstelland. Vandaag begint Amstelland weliswaar met de bouw van 71 koopwoningen op de Waalsprong, maar van samenwerking tussen de fusiepartners is nog geen sprake. In tegendeel. Wilma Nederland bouwt zijn eigen huizen in de Waalsprong en daarmee heeft NBM-Amstelland vooralsnog niets te maken.

“Voordat de twee organisaties in elkaar zijn geschoven, moet er nog heel wat water door de Waal stromen”, constateert ir. M. Meijer, projectmanager van de Waalsprong voor Amstelland Vastgoed. Van het aangekondigde ‘one-stop-shoppingconcept’, waarbij de koper via NBM-Amstelland een huis kan kopen, een keuken uitzoekt en aan hetzelfde loket meteen een hypotheek afsluit is dan ook voorlopig nog geen sprake. Ook het aangekondigde aanspreekpunt voor verkoop, bouw en problemen die zich na de oplevering voordoen laat voorlopig nog op zich wachten.

Meijer verwacht dat pas over een half jaar het concept gestalte zal krijgen. “Het formele besluit voor de fusie is nog niet eens genomen. Pas daarna kunnen we gaan zien wat het wordt.”

Op de Waalsprong worden in totaal 11.000 huizen gebouwd. Hiervoor is de Ontwikkelingscombinatie Waalsprong (OCW) opgericht, waarin Bouwfonds Woningbouw, Heijmans Projectontwikkeling, Mabon, Wilma Vastgoed en Amstelland Vastgoed samenwerken.

In januari begon de bouw van de eerste 40 huurwoningen en vandaag begint Amstelland met de bouw van de 71 koopwoningen. Gaat om huizen met een verkoopprijs tussen f. 205.000 en ruim f. 400.000. Inmiddels hebben zich 400 potentiele kopers gemeld.

Reageer op dit artikel