nieuws

HBM scoort op de Kop van Zuid

bouwbreed Premium

Hollandsche Beton Maatschappij (HBM) is weer terug in Rotterdam. De u-bouwer van het HBG-concern heeft twee prestigieuze projecten in de Maasstad binnengehaald. Op de Kop van Zuid bouwt men voor ING Vastgoed de toren van Normen Foster en enkele honderden meters verder op komt de toren van Renzo Piano. Na de Koopgoot, de Generale Bank en De Kuip hebben de Rijswijkers geen grote klussen meer gehad in Rotterdam.

“HBM kwam als beste uit de voorselectie”, valt te horen bij William Properties, de ontwikkelaar van de Piano-toren. “Er is consensus bereikt. Op dit moment vindt de afrondingen plaats.” Hetzelfde valt te horen in Den Haag bij ING Vastgoed. Van dit project gaat de eerste paal 17 juni de grond in.

Op de foto is NGT, de huisheier van HBG, bezig met de voorbereidingen van de Piano-toren. “Er is een vervuiling geconstateerd en die wordt in opdracht van de gemeente Rotterdam nu gesaneerd”, aldus de Rotterdamse ontwikkelaar William Properties. Op de achtergrond, voorbij Cafe Rotterdam, komt het project van ING Vastgoed.

Of de bouwer ook wat gaat verdienen aan deze Rotterdamse projecten is pas zeker na oplevering. Chris Sas, directeur HBM, heeft gemengde gevoelens over bouwen in Rotterdam. Op de toren van de Generale Bank, een ontwerp van Helmut Jahn, werd namelijk fors verloren.

Reageer op dit artikel