nieuws

Gesanctioneerd Ede boos op Pronk

bouwbreed

ede – Ede is boos op demissionair minister Pronk van VROM, omdat hij de gemeente een voorwaardelijke sanctie heeft opgelegd voor het niet tijdig saneren van ondergrondse olietanks. Volgens de gemeente bestraft de minister eerlijkheid die andere gemeenten kennelijk niet kunnen opbrengen.

Niet bekend

Ede stelt dat in alle gemeenten af en toe niet-gesaneerde tanks opduiken. Kennelijk geven anderen echter alleen het aantal bekende tanks op bij de minister. Ede wordt nu voor zijn eerlijkheid bestraft met een voorwaardelijke sanctie, stelt de gemeente, die overweegt formeel bezwaar aan te tekenen.

Pronk heeft Ede tot 17 november de tijd gegeven de achterstand in het verlenen van milieuvergunningen in te lopen. Het gaat om 56 vergunningen voor veehouderijen, waartegen de Vereniging Milieuoffensief bezwaar heeft aangetekend. Bij de Raad van State bleek dat het ministerie fouten heeft gemaakt in de richtlijnen, zodat Ede de hele procedure moest overdoen. De gemeente verwacht in de zomer op schema te liggen. (anp)

Reageer op dit artikel