nieuws

Gemeente Stadskanaal overlegt nu over bouwen op gebied Nieuw-Buinen

bouwbreed

De gemeente Stadskanaal vaart voortaan een diplomatieke koers om te komen tot een grenscorrectie met de Drentse buurgemeente Borger/Odoorn. Burgemeester Jur Stavast ontving de Drentse gemeentebestuurders in Stadskanaal om de plannen nader toe te lichten. Het verleggen van de gemeentegrenzen is volgens het gemeentebestuur van Stadskanaal noodzakelijk om met de aanleg van een geplande ringweg en woningbouw bij Nieuw-Buinen te kunnen beginnen. Tot nog toe slaagde Stadskanaal er met gespierde taal vooral in de Drentse buurgemeente op de kast te jagen.

Burgemeester Jur Stavast maakte tijdens een recente raadsvergadering bekend over de grenscorrectie in gesprek te willen met Borger/Odoorn. Stavast kondigde aan het Drentse gemeentebestuur in te lichten als er sprake is van verdere actie richting Rijk of provincies.

Hij maakte daarmee duidelijk te willen voldoen aan een absolute voorwaarde van het bureau Moret, Ernst en Young, die de grenswijziging in opdracht van de gemeente Stadskanaal onderzoekt. Het bureau vindt de dialoog met de Drentse buurgemeenten Borger/Odoorn noodzakelijk om die opdracht tot een goed einde te brengen.

Reageer op dit artikel