nieuws

Distributie propyleen verbeterd met leiding naar Woensdrecht

bouwbreed

Dow Benelux in Terneuzen en Eurogas Terminals in Vlissingen gaan 43 kilometer pijpleiding aanleggen van Vlissingen naar Woensdrecht. De bedrijven doen dat om het transport van propyleen via een eigen leidingnet te regelen. Propyleen wordt in gekoelde schepen in Vlissingen aangevoerd vanuit Noor- en Zuid-Amerika en Noord-Afrika. Door de aanleg van een propyleenleiding van Vlissingen naar de bestaande leiding van Dow Benelux in Woensdrecht gaat het gas snel en efficient naar de afnemers.

Dow en Eurogas richten voor opslag en distributie van propyleen Seaport Pipeline Systems op, waarin beide voor 50% deelnemen. Het opslag- en leidingsysteem van deze joint venture bestaat uit een opslagtank van Eurogas met een capaciteit van 55.000 kubieke meter, de 43 kilometer aan te leggen leiding en de bestaande propyleenleiding van Dow Benelux van Woensdrecht naar Rotterdam-Botlek en de Belgische grens.

Reageer op dit artikel