nieuws

Deense bouw groeit, gww daalt scherp

bouwbreed

Totaal gezien blijft de bouw dit jaar in Denemarken groeien. Dat stellen zowel de werkgeversorganisatie Entreprenoerforeningen als het analysebureau Handvaerksraadet vast in hun prognoses. De groei moet komen van particuliere woningbouwers en van opdrachtgevers in het bedrijfsleven. Het aandeel sociale woningbouw neemt af. Qua volume zorgt het bedrijfsleven echter voor het meeste werk met de realisering van 4,3 miljoen m2 in de utiliteitsbouw.

Het activiteitenniveau in de weg- en waterbouw daarentegen zal sterk dalen, omdat een aantal grote projecten bijna klaar is. Hiertoe behoort de Grote-Beltbrug, die 14 juni officieel wordt geopend voor het wegverkeer. Op dit moment staat concreet alleen de modernisering van het spoornet op stapel.

Reageer op dit artikel