nieuws

De Leeuw (Van Wijnen): ‘Ik kan nog 5 jaar mee’

bouwbreed

“Wordt mijn bedrijf overgenomen door Schuttersveld? Ik weet nergens van. In de bouw praat op dit moment iedereen met iedereen. Voorlopig gaat mijn bedrijf, Van Wijnen, gewoon zelfstandig door.”

Klaas de Leeuw, directeur-eigenaar van de Van Wijnen Groep in Baarn, is verbaasd. Gisteren meldde een landelijke ochtendkrant dat zijn bedrijf in handen zou vallen van Schuttersveld. “Wat moeten ze ermee?”, vraagt hij zich af. “De enige verbinding tussen de twee bedrijven is K. de Kluis. Hij is zowel bij ons als bij Schuttersveld commissaris.”

Het verhaal is dat u geen opvolging heeft en uit bent op een zak met geld.

De Leeuw: “Geld heb ik genoeg. Het is al jaren bekend dat uit mijn familie geen opvolging komt. Maar de directie van Van Wijnen is goed en er is ook een goed middenniveau. Daarnaast ben ik pas 55 jaar, dus op zijn minst kan ik nog 5 jaar mee.”

Bij Schuttersveld is geen reactie te krijgen. Algemeen directeur Wolters is met vakantie en de financiele man, Smeenk, verblijft in het buitenland.

Niet bekend

Klaas de Leeuw zegt dat hij de intentie heeft om te groeien. “We willen geen filiaal worden van een grote aannemer. Ons plan is te groeien naar een stevige en winstgevende omzet van boven de f. 1 miljard. Van Wijnen moet in de breedte groeien. Hiervoor moeten we ons versterken in het zuiden en westen van Nederland. Daarnaast is de infrabouw een optie. Wat we zeker niet zullen doen is installatietechniek.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels