nieuws

DB Cargo maakt kloon hoofdgebouw tot goederenspil

bouwbreed Premium

duisburg – De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn Cargo richt in Duisburg een hypermodern servicecentrum in om de snelgroeiende stroom van het goederenvervoer klantvriendelijk in goede banen te leiden.

In het door architectenbureau RKW uit Mainz ontworpen gebouw zijn al 620 medewerkers aan de slag om 24 uur per dag de klanten op hun wenken te bedienen.

Medio volgend jaar telt de servicedienst – na de fusie van DB Cargo met de vrachtdochter van de Nederlandse Spoorwegen – 1350 medewerkers.

Het klantencentrum van DB Cargo is in een recordtijd uit de grond gestampt. Na de eerste steenlegging midden 1997 en het richtfeest rond de jaarwisseling werd het gebouw afgelopen herfst in gebruik genomen. De bouwkosten van 1,2 miljoen gulden bedragen slechts een fractie van de totale investering. Met de ontwikkeling en aanschaf van de bijbehorende dataverwerkende apparatuur zijn enkele honderden miljoenen gemoeid. Volgens DB Cargo is de vestiging in Duisburg in haar soort het grootste klantencentrum ter wereld.

Voor de bouw van het klantencentrum is gebruik gemaakt van het ontwerp van het hoofdgebouw van DB Cargo in Mainz. Het telt drie etages en elfduizend vierkante meter glas. Kenmerkend vormt een centraal plein met gezellige zitjes met een kiosk, snackbar en restaurant. – Voor de bouw werd gebruik gemaakt van elfduizend kubieke meter beton en zestienhonderd ton staal. Naast 2,5 kilometer waterleiding is in het centrum 34 kilometer elektrische kabels te vinden.

Reageer op dit artikel