nieuws

Belastingen drukken winst Van Oord ACZ

bouwbreed

den haag – De belastinginspecteur is bij Van Oord ACZ op visite geweest. Uit het gisteren verschenen jaarverslag van de baggeraar uit Gorinchem blijkt dat de post belastingen fors is opgelopen. Over 1998 moest 6,683 miljoen gulden worden afgedragen en dat is een toename van 4,155 miljoen gulden. Het gevolg van deze ontwikkeling is dat de winst met meer dan 5 miljoen gulden valt naar 30,750 miljoen gulden.

De neergang van het resultaat kon niet worden opgevangen door de omzet, die daalde ook. Daarnaast ontstond er een post interestlasten van 2,487 miljoen gulden als gevolg van hoge financieringslasten.

De Nederlandse markt is goed voor 20 procent van de omzet. Als gevolg van een lager werkaanbod in met name zuidwest-Nederland is dat percentage gaan dalen. ‘Het is ons beleid de activiteiten in Nederland structureel uit te bouwen’.

Voor het lopende boekjaar verwacht Van Oord ACZ een min of meer gelijkblijvend omzetniveau van rond de 530 miljoen gulden. ‘Als gevolg van onder druk staande marges en een aanzienlijk hoger afschrijvingsniveau verwachten wij een lager bedrijfsresultaat.’ Het bedrijfsresultaat bereikte vorig jaar een niveau van 39,92 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel