nieuws

Akzo Nobel neemt weer verffabriek over

bouwbreed

Niet bekend

Vorige maand baarde het Nederlands-Zweedse chemieconcern opzien met de overname van het Britse Courtaulds. Door een bod van f. 6,3 miljard werd Akzo Nobel in een klap de grootste producent van lakken en verven in de wereld. Naar verwachting wordt deze overname in juni afgerond.

Akzo wordt dankzij de nieuwe overeenkomst eigenaar van het merk Herbol. BASF wilde al langer van zijn bouwverven af, die daartoe begin vorig jaar al waren verzelfstandigd. Volgens BASF behaalde het bedrijf in 1997 ‘een goed resultaat’.

Afhankelijk van de goedkeuring door de Europese medededingingsautoriteit, moet de transactie aan het einde van het jaar voltooid zijn. Tegen die tijd heeft BASF de productie van industriele coatings vanuit Keulen naar andere vestigingen overgeplaatst, zodat Akzo Nobel dan exclusief de beschikking over de lokatie heeft voor de productie van bouwverven.

Reageer op dit artikel