nieuws

ZON-veiling Grubbenvorst gaat fors uitbreiden

bouwbreed

De ZON-veiling in Grubbenvorst investeert dit jaar, op het eigen bedrijfsterrein, dertig miljoen in de bouw van een nieuwe sierteeltaccommodatie met kantoren en kopersaccommodatie, renovatie van de afmijnhallen, aanleg van wegen en riolering en installeren van nieuwe koelinstallaties. Het ontwerp komt van het architectenburo P. Peute uit Arcen-Velden.

De nieuwe bedrijfshal, opgebouwd met prefeb-betonnen elementen, wordt 158,5 meter lang, 50 meter diep en 12 meter hoog. Er komen twee opritten, naar het eerste dek op 6 meter hoogte en het parkeerdek op 12 meter hoogte. Op het eerste dek voeren de telers de producten aan. Er wordt 10.000 van de 15.000 m2 oppervlakte van de twee dekken ingericht voor parkeergelegenheid.

De werkzaamheden gaan binnenkort van start. Bouwmij Janssen uit Venray is hoofdaannemer.

Reageer op dit artikel