nieuws

Zandwinning Stevol loopt geen gevaar

bouwbreed Premium

De zandwinningen door Stevol BV in het zogeheten Stevolgebied in het Limburgse Stevensweert komen niet in gevaar. De klacht die omwonende H.L. Dirks bij de Raad van State in Den Haag indiende, is ongegrond verklaard.

Voor de activiteiten van Stevol BV is door het provinciebestuur een milieuvergunning afgegeven. Volgens de klager wordt de vergunning wat betreft de geluidsvoorschriften overtreden. Hij heeft om metingen verzocht. Die zijn door de provincie verricht, maar er zijn geen overtredingen geconstateerd.

De omwonende plaatst vraagtekens bij de meetmethode. Daar is de rechters van de Raad van State echter niets van gebleken. Ook geloven zij niet dat de provincie, zoals hij stelde, nonchalant omspringt met klachten over vermeende trillingshinder. Ook op dat vlak zijn onderzoeken verricht, de uitkomsten worden nog bestudeerd.

Reageer op dit artikel