nieuws

Zandwinning Oerlemars spoedig hervat

bouwbreed Premium

De zandwinning Oerlemars aan de Drielandweg in Losser ligt even stil omdat zandwinner Texploza BV tijdelijk voorrang geeft aan een winning bij Enschede. Het is echter de bedoeling dat de machines in Losser op korte termijn weer gaan draaien. Dat verzekerde een woordvoerder van het bedrijf donderdag tijdens een hoorzitting bij de Raad van State in Den Haag.

Daar kwam de nieuwe milieuvergunning aan de orde, die de provincie Texploza verleende voor een uitbreiding van de winplas in Losser. De plas is reeds twintig hectare groot en hij kan nu nog eens een keer zo groot gemaakt worden.

De kwestie is bij de Raad van State aangekaart door iemand, die 800 meter van de winplas af woont. Hij verwacht dat de nieuwe winactiviteiten veel extra verkeersoverlast gaan veroorzaken. Ook bestaat er vrees voor een negatieve invloed op de grondwaterstand. Binnen een termijn zes weken hopen de rechters van de Raad van State uit te spreken of dit redenen zijn om de aan Texploza verleende vergunning te vernietigen.

Reageer op dit artikel