nieuws

Zandvoort lonkt weer naar formule 1

bouwbreed

zandvoort – Met een verlenging van het circuit met 1400 meter en uitbreiding van veiligheidsvoorzieningen probeert Zandvoort de formule 1 races weer terug te halen naar Nederland. Zondag worden de eerste nationale races verreden. Enorme geluidswallen moeten het voor de omwonenden draaglijk houden.

Nelis Infra uit Halfweg is de afgelopen maanden druk in de weer geweest het circuit aan te passen aan de eisen van de wereldautosportbond FIA. Het circuit is verlengd met 1400 meter tot ruim 4300 meter. Dat is ongeveer de lengte die het ook kende tot 1985, toen de laatste formule 1 race in Nederland werd verreden. Het oude trace is maar gedeeltelijk gevolgd. De veiligheidseisen, maar vooral ook de eisen ten aanzien van de geluidsoverlast zijn aangescherpt. En dat vergde een andere route.

Volgens woordvoerder Dirk Buwalda van het circuit is het een heel compact parcours geworden, compleet ingepakt in geluidswallen. De grindbakken die uit de bocht gevlogen auto’s opvangen, zijn verbreed en er zijn zware hekken geplaatst die de veiligheid van het publiek waarborgen. De verouderde tribune wordt volgend jaar onder handen genomen.

Op pagina 3: Circuit langer, veiliger en stiller.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels