nieuws

Vloeren trafostations oliedicht gemaakt

bouwbreed

In verband met milieueisen worden de vloeren van de transformatorstations van het Leidse energiebedrijf EWR oliedicht gemaakt. CSD Montage te Aalten voert de werkzaamheden uit. Deze omvatten het afdichten van de kabeldoorvoeringen onder het maaiveld en het aanbrengen van drempels. Deze moeten voorkomen dat olie uit het schakelgebouw stroomt als een schakelkastinstallatie lekt.

De vloer van elk schakelgebouw heeft loze openingen voor het doorvoeren van de kabels. De montageploeg dicht deze openingen af met zogenaamde blinde pluggen. Deze zijn vervaardigd van het rubbertype Nitrile bestand tegen olie en temperaturen van -20 gr. en +100 gr. C.

De pluggen bestaan uit twee delen die aan de buitenkant zijn voorzien van een zaagtandvormig profiel. De pluggen sluiten de gaten volkomen af. Een opstaande rand aan de plug voorkomt dat de plug geheel in de opening verdwijnt.

Andersoortige naden en openingen worden afgedicht met brandwerende en waterafstotende kit met een korte uithardingstijd. Bij uitharding verdraagt het rubber een rek van 25%. Dat is belangrijk bij kit in dilatatievoegen.

Bij de openslaande deuren aan de voorzijde van elk schakelgebouw is een drempel aangebracht. Deze voorkomt dat olie naar buiten stroomt als de transformator lekt. De drempel bestaat uit een afgekit staalprofiel.

Reageer op dit artikel