nieuws

Vervoerders tevreden over betonnen rotonde

bouwbreed Premium

Transporteurs die gebruik maken van de N375 bij Meppel zijn goed te spreken over de nieuwe betonnen rotonde. Hij werd afgelopen vrijdag officieel geopend, maar is al enige tijd in gebruik. “Hij bevalt goed”, luidt het commentaar van vervoersbedrijf ACM te Meppel. De EVO Ondernemersorganisatie voor Logistiek en Transport kan goed leven met ruime rotondes. “Bij de aanleg van rotondes van de oude stempel werd vaak te weinig rekening gehouden met het vrachtverkeer. Ze zijn te krap. Er worden nu echter bijna geen rotondes meer uitgevoerd die voor het vrachtverkeer een probleem vormen”, aldus een woordvoerder. Hij wijst erop dat de bij de CROW enkele weken geleden een nieuwe handleiding voor de bouw van rotondes is verschenen.

Chauffeurs ervaren een rotonde wel als een obstakel. Dat is niet reeel, want voor een kruispunt moet je ook afremmen, en verkeerslichten zijn niet bevorderlijk voor de doorstroming.” Een voordeel van de betonnen rotonde is, dat de chauffeurs geen hinder zullen ondervinden van spoorvorming.

Reageer op dit artikel