nieuws

Van muizengat tot Poort van Noord

bouwbreed Premium

Tussen Rotterdam Noord en Hillegersberg-Schiebroek ligt een langgerekt vervuild niemandsland van snel- en spoorwegen, in de volksmond het muizengaatje genoemd. Om te laten zien wat een stad van dit soort restruimtes kan maken heeft de deelgemeente Noord met hulp van het Centrum voor Beeldende Kunst een verbeteringsplan opgesteld.

De al geplande aanleg van een spaarbekken voor overtollig regenwater is aangegrepen om met een combinatie van kunst en ecologie een waardige Poort van Noord te maken. Het viaduct van de A20 moet als monument in de schijnwerpers worden gezet. Met natuurlijke oevers wordt het Noorderkanaal aantrekkelijker voor wandelaars. Een verblijfsgebied zal het door de verkeersherrie nooit worden, erkennen de ontwerpers, maar wel een heldere zone voor ‘recreatief amusement’.

Reageer op dit artikel