nieuws

Vakbekwaamheid moet weer in Vestigingswet

bouwbreed Premium

Het CDA wil een aanscherping van de Vestigingswet, en vakbekwaamheid weer als eis willen invoeren. Hierin staat beschreven aan welke eisen een beginnend ondernemer moet voldoen om ergens een bedrijf op te zetten. Volgens het CDA hoeft een verscherping van deze wet geen drempel op te werpen voor beginnende ondernemers. Ook starters en hun klanten zouden immers belang hebben bij vakbekwaamheid, aldus de partij.

Het CDA vindt dat er geen ‘overfixatie’ mag ontstaan op startende ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Op dit moment worden starters met allerlei voordeelmaatregelen gesteund bij het opzetten van een eigen bedrijf. De christen-democraten zeggen dat al deze voordelen niet aan de zittende ondernemers voorbij mogen gaan. Dat staat in een MKB-plan ‘Meer kansen voor bedrijvigheid’, dat het CDA woensdag heeft gepresenteerd.

Reageer op dit artikel