nieuws

Tuinieren op Internet

bouwbreed Premium

Enkele honderden mensen wandelen wekelijks door de tuinen van het Internet. Ze maken gebruik van Tuinnet, de website voor de groensector. De doe-het-zelf tuinier doet inspiratie op in de ‘Tuin van de maand’ of vraagt informatie over zaken als gereedschap, kwekers of bestrijdingsmiddelen. De vakman kan er terecht voor onder meer namen en adressen van boomchirurgen, leveranciers of fabrikanten en voor productinformatie. Ook adverteren behoort tot de mogelijkheden.

Ruim 100 groenbedrijven presenteren zich op Tuinnet, terwijl wekelijks 250 mensen de website bezoeken. Via Tuinnet kunnen ondernemers ruimte kopen op de elektronische snelweg. Voor f. 250 per jaar worden naam, adres en producten of dienstverlening van een bedrijf opgenomen. Ook is het mogelijk een bedrijfslogo, tekst en foto’s op Internet te zetten, maar dan zijn de kosten hoger.

Tuinnet begon in januari. Op het hoofdkantoor in Den Haag werken zeven mensen: vormgevers, vertegenwoordigers en administratief personeel. Op de website staan verschillende rubrieken, zoals ‘materiaal’, ‘levend groen’ en ‘gereedschap’. Ook biedt Tuinnet toegang tot verwante websites, zoals het Britse Flower Web of de Nederlandse Bomenbank. In de rubriek ‘De tuin van de maand’ vertellen Nederlandse tuinarchitecten over hun werk aan de hand van foto’s van een door hen ontworpen tuin.

“Onze klanten kunnen eenvoudig zelf hun tekst wijzigen of nieuwe foto’s op het net zetten”, zegt Luc Smid, directeur van Tuinnet. “We gebruiken een ‘inter-update-systeem’. Kort gezegd maakt dat systeem het voor leveranciers mogelijk, vanachter hun eigen pc veranderingen in de tekst aan te brengen. We vinden het heel belangrijk dat de bedrijven van die mogelijkheid gebruik maken, want dan blijft de site actueel.”

Sales manager Michel Bekooy: “Het is heel eenvoudig. Bij de meeste bedrijven hoef ik nauwelijks uit te leggen hoe het werkt. Mensen die nog nooit iets met Internet hebben gedaan, kunnen er ook mee overweg.”

Alle gegevens zijn voor de gebruikers van Internet gratis toegankelijk. Bekooy verwacht dat de aantallen bezoekers en adverteerders sterk zullen groeien. “In de groensector leeft Internet veel meer dan in de bouw. Aannemers hebben meestal geen interesse in ‘het net’, maar de hoveniers en de tuinarchitecten haken er juist op in. Aan publieke belangstelling heeft het Internet al helemaal geen gebrek.”

De uitslag van een enquete, in maart gehouden door bureau Interview, staaft zijn mening. Uit het onderzoek blijk dat 14 procent van de Nederlanders thuis Internet gebruikt, terwijl 18 procent overweegt op korte termijn een aansluiting te nemen.

Het Internetadres van Tuinnet is: www.tuinnet.nl E-mail: info0427tuinnet.nl Adres: Wassenaarseweg 47, 2596 GS ‘s-Gravenhage, tel.: 070 3246599 ‘Aannemers hebben geen interesse in het net, maar hoveniers haken er op in’

Reageer op dit artikel