nieuws

Ter Borgh een ‘onzalig plan’

bouwbreed Premium

zuidlaren – De gemeenteraad van Zuidlaren zet grote vraagtekens bij het bestemmingsplan Ter Borch. Het plan voorziet in de bouw van 1250 huizen. De raad vindt dit te veel.

De CDA-fractie vreest aanzienlijke claims die omwonenden zullen indienen in verband met planschade. GroenLinks spreekt van “een onzalig plan op een onzalige plaats”.

Als voortvloeisel uit de Regiovisie Groningen-Assen 2030 moet de gemeente Zuidlaren bij Eelderwolde in de periode 2005-2010 maar liefst 1250 dure woningen bouwen. Ook Groningen heeft met de wijk Piccardthof uitgebreide nieuwbouwplannen in het grensgebied. Beide gemeenten liggen al maanden met elkaar in de clinch over wie de meeste rechten op nieuwbouw heeft. Ook is sprake van de omstreden vestiging van een asielzoekerscentrum pal tegenover de nieuwe woonwijk.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil de nieuwbouwplannen voor Ter Borch nog eens ernstig onder de loep nemen. Misschien kan de gemeente met minder woningen toe. De Pvda-fractie is daarentegen van mening dat goedkeuring van een nieuw bestemmingsplan absolute voorrang verdient.

Reageer op dit artikel