nieuws

Opmerkelijk product

bouwbreed Premium

In Betonwerk + Fertigteil-Technik nr. 3 staat een opmerkelijk product beschreven. Het is een lichte scheidingswand van beton, afgewerkt met gipskartonplaten. De slechts 3,5 centimeter dikke betonplaat wordt van fabriekswege van stalen profielen voorzien. Hij komt direct op de ruwe betonnen vloer te staan, nog voor het aanbrengen van de dekvloer. Daarna kan de installateur aan het werk en tenslotte worden de gipskartonplaten op de stalen profielen gemonteerd. De totale dikte van de wand varieert van 8 tot 15 centimeter. Hij weegt minder dan 100 kilogram per vierkante meter. Deze lichte scheidingswand van beton heeft een aantal voordelen. Hij biedt een relatief hoge geluidsisolatie, dampdichtheid en brandwerendheid. De montage is makkelijk en snel. De installaties kunnen al in een vroeg stadium worden aangebracht in de ruimte tussen gips en beton. Er zijn reeds enkele projecten met deze betonnen scheidingswanden uitgevoerd. Het product komt uit de koker van de Duitse Syspro Groep en is vanzelfsprekend gepatenteerd.

Betonwerk + Fertigteil-Technik wordt uitgegeven door Bauverlag GmbH te Walluf, Duitsland, telefoon: (0049) 61237000.

Reageer op dit artikel