nieuws

NVOB-Trofee voor duurzaam bouwende Veenendaalse woningstichting

bouwbreed

De Veenendaalse Woningstichting mocht op het jaarcongres van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid het genoegen smaken de NVOB-trofee uitgereikt te krijgen. Deze prijs, die eenmaal in de twee jaar wordt toegekend, gaat naar een persoon of instituut, die op een bijzondere manier een bijdrage levert aan het maatschappelijk aanzien van de bouwnijverheid.

De woningstichting kwam als winnaar uit de bus vanwege de creatieve verwerking van een groot aantal maatregelen op het gebied van Duurzaam Bouwen in het project Gelderse Blom. Dat plan omvat ruim 100 eengezinswoningen, ontworpen door architect Van Zwieten van het architectenbureau Van Stralen in Zeist, gebouwd door Thomasson Dura uit Hengelo.

De woningen kennen tal van energiezuinige en milieuvriendelijke toepassingen: extra geisoleerde vloeren, gevels en daken en dubbel glas. alsmede zonnecollectoren.

In de materiaalkeuze is rekening gehouden met milieuaspecten door te werken met Amerikaanse naaldhoutsoorten, minerale wol en natuursteen.

Reageer op dit artikel