nieuws

‘Noordtak Betuwelijn nergens voor nodig’

bouwbreed Premium

Als Duitsland het bestaande spoor verdubbeld is het nergens voor nodig om de Betuwelijn van een noordtak te voorzien. Dit ze RPF-kamerlid Dick Stellingwerf op een verkiezingsbijeenkomst in Barendrecht. “Het probleem van d beperkte capaciteit van het Duitse spoorwegnet kan veel eenvoudiger langs het bestaande Duitse trace worden opgelost dan via het kwetsbare landschap de Achterhoek en Twente”, aldus Stellingwerf. “De voorzetting van de Betuwelijn moet in elk geval om en niet door Emmerich heen worden aangelegd.”

Duitsland vreest problemen door de aanleg van de Betuwelijn. Door de aanleg van de noordtak worden deze problemen verschoven naar Nederland en volgens de politicus is dat nergens voor nodig. Hij stelt voor het Duitse spoor vanaf de Nederlandse grens te verdubbelen zodat al het vervoer van de Betuwelijn naar het achterland via die lijn wordt verwerkt. De noordtak hoeft dan niet te worden aangelegd en Nederland kan meebetalen aan de verdubbeling van het Duitse spoor, aldus Stellingwerf.

Reageer op dit artikel