nieuws

Neuson begeeft zich op nieuwe markt

bouwbreed

De Oostenrijkse materieelproducent Neuson is vooral bekend door zijn programma kleine graafmachines van 1,4 tot 8 ton eigen gewicht. Op de Bauma introduceerde dit bedrijf een geheel nieuw product: een afwerkmachine voor zand, grind en toeslagmaterialen.

De Neuson Unitrac 250 afwerkmachine is speciaal ontworpen voor kleinere werkplekken met veelvuldig wisselende werkbreedten. De machine kan worden ingezet bij de bouw of aanleg van straatwerk, garagevloeren, sportvelden, tennis- en golfbanen en wandel- en fietspaden met watergebonden toplaag.

Standaard is de werkbreedte van deze machine 1,90 meter maar met aanbouwdelen kan deze verbreed worden tot 2,50 meter aan beide zijden. Verder is de machine voorzien van een hydraulisch verstelbare afreibalk die aangestuurd wordt door twee sensoren voor de juiste hoogte en laagdikte. Dit laatste kan ook worden uitgevoerd met behulp van een laserinstallatie.

De productie bij een laagdikte van 4 tot 6 cm is circa 100 ton per uur.

Midi

Neuson heeft het programma mini- en midi-graafmachines uitgebreid met de nieuwe 8002 RD. Deze midi graafmachine heeft een eigen massa van acht ton.

De machine is uitgerust met een viercilinder Yanmar dieselmotor die een vermogen aflevert van 45,6 kW bij een toerental van 2200 per minuut. Het maximale koppel bedraagt 240 Nm. Het relatief lage toerental van de motor geeft deze een langere levensduur, terwijl bovendien het geluidsniveau wordt beperkt. Dit bedraagt nu, in de cabine 78 dB(A).

De afwerkmachine heeft een kleine zwenkradius, die wordt veroorzaakt door de compacte bouw plus de zwenkbare giek, maken deze machine geschikt voor het werk op een klein bemeten werkplek.

Het meest opvallende nieuws bij Neuson is de afwerkmachine van het type Unitrac 250.

Reageer op dit artikel