nieuws

Miljoenenschade na kampioensfeest

bouwbreed

rotterdam – De schade als gevolg van rellen na het kampioensfeest van Feyenoord in Rotterdam loopt in de miljoenen. Een woordvoerder van Stad Rotterdam Verzekeringen (ook de shirtsponsor) schat de vernielingen in het centrum van Rotterdam tussen de vijf en tien miljoen gulden.

Bij de politie stromen inmiddels de aangiften binnen. In het centrum van Rotterdam lagen bij honderden winkels en kantoorgebouwen de ruiten eruit. Van veel winkels, zelfs van de archiefwinkel van de gemeente, verdween ook de inhoud van de etalages. In winkels waarvan kennelijk de inventaris minder interessant was, is veel vernield.

Datzelfde geldt voor de bus- en tramhokjes. Daarvan heeft er geen enkele meer glas. Overigens werden tot ver buiten het centrum ruiten ingegooid en etalages leeggehaald. Waar de gedupeerden hun schade kunnen verhalen is niet duidelijk. Sommige winkeliers in het centrum kunnen namelijk geen glasverzekering meer krijgen. (anp)

Reageer op dit artikel