nieuws

Kraan onder eigen vlag

bouwbreed Premium

amsterdam – Kraan Bouwcomputing gaat weer onder eigen vlag opereren. De band met het moederbedrijf Baan wordt losser dan het was sinds de overname bijna een jaar geleden.

Baan blijft aandeelhouder, maar zit niet langer in de directie van Kraan. “We kunnen weer zelfstandig opereren”, zegt een verheugde Kraan-marketeer Helen Mainasse. Volgens haar betekent dat meer duidelijkheid voor de bouwmarkt: “De integratie van Baan en Kraan is nooit goed van de grond gekomen. Het zijn uiteindelijk twee concurrenten, zij het met totaal verschillende producten. Dus ik denk dat we elkaar nu wel tegenkomen op de markt, maar in het losser verband wringt dat een stuk minder.” Gisteren maakte Baan ook bekend zijn dochter Baan Business Systems te herdopen tot ‘Vanenburg Business Systems’. De naamswijziging markeert ook een nieuwe orientatie voor Vanenburg Business Systems: niet langer puur verkoopkanaal van Baan-software, maar een goed geintegreerde set van software-hulpmiddelen die de beste oplossing op de markt zijn.

Voorspelbaar

Niet verrassend adviseert het bedrijf evenwel de ERP-software van Baan voor zijn huidige markten, waaronder de bouw. Niettemin zal zich die onafhankelijke positie bewijzen, belooft het bedrijf. Net als zijn voorganger opereert Vanenburg in zeventien landen verspreid over de wereld met twaalfhonderd medewerkers en een omzet in 1998 van ruim 140 miljoen Amerikaanse dollars.

Reageer op dit artikel