nieuws

KPMG betreedt sector bouwmanagement

bouwbreed

KPMG Management Consulting heeft ter versterking van haar bouwgroep het Bureau voor Bouwmanagement J.A.M. de Laat overgenomen. KPMG betreedt door deze verwerving de wereld van het bouwmanagement.

“Onze strategie is het uitbouwen van KPMG Ruimtelijke inrichting en Bouw”, licht Henk van der Haar, directeur KPMG Management Consulting, de overname van De Laat toe. “Deze nog kleine specialisatie van KPMG Management Consulting richt zich op de bouw. Tot op heden geven we aannemers, installateurs en ingenieursbureaus organisatieadvies en voeren we het procesmanagement bij grote bouwprojecten. Met de aankoop van J.A.M. de Laat worden we voor het eerst actief op het vlak van het bouwmanagement.”

Alles onder een dak

Van der Haar zegt dat hij niet de aanval gaat openen op bouwmanagementbureaus als DHV, AIB, Arcadis en Grontmij. “We specialiseren ons door bouwmanagement te gaan doen, in de gezondheidszorg. De Laat is in die sector actief. We worden een concurrent van Twijnstra Gudde. De gezondheidssector is fors in beweging. Door de deconcentratie moeten instellingen hun eigen bouwbudgetten gaan beheren. De zorgsector heeft geen kennis tot onvoldoende kennis van het opstellen van een huisvestingsplan en de uiteindelijke uitvoering. Bij ons vinden ze alles onder een dak.”

Het onderdeel KPMG Ruimtelijke inrichting en Bouw heeft een omvang van f. 8 miljoen. Van der Haar beaamt dat dat niet veel is. “We willen verder groeien in de bouw. Naast autonome groei gebeurt dat door overnames. We nemen niet zomaar bureaus over. We willen iets toevoegen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels