nieuws

Isolatie van bestaand dak

bouwbreed

Handelsonderneming Stuiver heeft een systeem voor na-isolatie van pannendaken op de markt gebracht onder de naam Recapan. Nieuw is een type, waarmee een isolatiewaarde van Rc = 2,5 m2W/K wordt bereikt.

Samen met een nieuw ontwikkelde en eveneens gepatenteerde panhaak voldoet het systeem aan de gestelde richtlijnen in het huidige Bouwbesluit.

Levering geschiedt onder KOMO-attest met certificaat en met een garantie van tien jaar. Het systeem is toepasbaar voor alle bekende soorten dakpannen. Hierbij worden in hoog tempo bestaande pannendaken nageisoleerd door gebruik te maken van handzame EPS (piepschuim) elementen van ongeveer 60 bij 35 centimeter. Deze zijn op de bestaande panlatten aan te brengen.

De elementen zijn per tien stuks verpakt en dankzij hun geringe gewicht van nog geen 3 kilo per pakket zijn deze gemakkelijk op het dak te brengen. Het is voldoende een strook van 1,2 meter breedte panvrij te maken.

Hierna kan de eerste rij Recapan-elementen op de bestaande panlatten worden aangebracht. Door het sponningsysteem sluiten de elementen zowel horizontaal als verticaal in elkaar, waardoor tocht en lekkage worden voorkomen. Vervolgens worden de pannen er los op gelegd en blijven zij door hun eigen gewicht op de plaats liggen. Op deze wijze kan men het hele dakvlak afwerken.

Handelsonderneming Stuiver, Haaksbergen, tel.: (053) 5727777.

Bij de isolatie van een bestaand dak hoeft maar een kleine oppervlakte panvrij te worden gemaakt.

Reageer op dit artikel