nieuws

Groot complex Almelo draait op warmte/kracht-koppeling

bouwbreed

Voor de energiebesparende energie-opwekking voor het nieuwe zwembad, alias sportcomplex en scholengemeenschap te Almelo, heeft Lang Energy Systems een omvangrijke WKK (warmte/kracht-koppelingsinstallatie) geleverd. Deze installatie is gekoppeld aan twee met gas gestookte cv-ketels. Gezamenlijk wekken ze de thermische energie op voor alle gebouwen.

De opgewekte elektrische energie gaat in het openbare elektriciteitsnet. Door de installatie is de uitstoot aan CO2 beperkt.

De gehele installatie is ondergebracht in een centrale technische ruimte. Voor de warmteoverdracht naar het zwembad en het sportcomplex dienen twee platenwisselaars met een overdrachtvermogen van 1500 en 1100 kWatt.

In een aparte technische ruimte van de scholengemeenschap is voor de verwarming een platenwisselaar ondergebracht met een vermogen van 1300 kWatt. Deze platenwisselaar is door middel van voorgeisoleerde terreinleidingen aangesloten op de warmte-opwekkingsinstallatie.

De twee overdrukketels hebben een thermisch vermogen van 1750 kWatt elk. Door het nakoelen van de verbrandingsgassen wordt nog eens 232 kW aan energie opgewekt.

Lang Energy Systems-Apeldoorn, telefoon 055-541 93 33.

Reageer op dit artikel