nieuws

Gewonde door stofexplosie in Beneden-Leeuwen

bouwbreed Premium

Een 47-jarige werknemer van een houtverwerkingsbedrijf in Beneden-Leeuwen is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt door een stofexplosie. Die deed zich voor in een gebouw waar zaagsel van de machines wordt verzameld. Het gebouw, een zogeheten motkamer, is ingestort.

Een andere werknemer van het Gelderse bedrijf schakelde de afzuiginstallatie van de motkamer in. Vermoedelijk is daarbij een vonk ontstaan die de stofexplosie veroorzaakte. De 47-jarige man uit Appeltern liep net langs het gebouw en werd geraakt door een steekvlam.

Een verpleegkundige die toevallig op dat moment op de fiets passeerde, heeft direct eerste hulp verleend.

Het gebouw waar de explosie plaatsvond is rijp voor de sloop. De directie schat de schade op ongeveer een half miljoen gulden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Reageer op dit artikel