nieuws

Geen woningen bij plantencentrum Eindhoven

bouwbreed Premium

Op negen kavels rond Noldes Plantencentrum aan de Rielsedijk in Eindhoven mogen voorlopig geen woningen worden gebouwd. Dat heeft de Raad van State in een voorlopige voorziening bepaald.

De Raad schorste een deel van het nieuwe bestemmingsplan Gijzenrooi. De bouw van negen woningen op tien meter van het 7000 m2 grote terrein van Nolde is daarmee voorlopig van de baan. In Gijzenrooi moeten in totaal 67 vrije-sectorwoningen verrijzen. G. Nolde spande een rechtszaak aan omdat hij alleen akkoord gaat met de bouw van de woningen als deze op minimaal 50 meter van zijn erfscheiding plaatsvindt.

De gemeente Eindhoven en Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, die het bestemmingsplan hebben goedgekeurd, meenden dat tien meter tussen de kavels en Noldes’ bedrijfsterrein meer dan voldoende was. De Raad van State deelt hun mening in ieder geval niet, gezien de uitspraak, die nog schriftelijk zal worden toegelicht.

Reageer op dit artikel