nieuws

Fascinatio de nieuwe milieuwijk van Capelle a/d IJssel

bouwbreed

De ontwikkeling van de wijk Fascinatio in Capelle aan den IJssel krijgt een hoge prioriteit. De gemeente Capelle laat andere woningbouwprojecten schieten, om als eerste deze milieuvriendelijke wijk te gaan bouwen. Of de markt een ontwikkelrol zal spelen, is onduidelijk.

Vandaag en aanstaande maandag praten Capelle aan den IJssel, de gemeente Rotterdam, regio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland over de ontwikkeling van Fascinatio. Er moeten in eerste instantie duizend woningen komen.

Een struikelblok vormt de verontreiniging van het gebied, dat is opgespoten met verontreinigd havenslib. Een woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel gaat er vanuit dat het Rijk de kosten van sanering zal dragen.

De rol van de markt bij dit project is vooralsnog onduidelijk. De gemeente moet een keuze gaan maken tussen Blauwhoed, Wilma en Bouwfondswoningbouw. Nu Capelle de wijk samen met het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam ontwikkelt, zijn deze partijen eruit gezet.

Met name Blauwhoed was ontstemd over deze handelwijze. De Rotterdamse ontwikkelaar was niet in staat te reageren op het feit dat de twee buurgemeenten de wijk tot ontwikkeling gaan brengen.

Reageer op dit artikel