nieuws

Experimenteren met elektronische aktes

bouwbreed

Schriftelijke aktes voor aankopen van een woning, voor een arbeidsovereenkomst of voor mededelingen van de overheid kunnen wellicht worden vervangen door elektronische tegenhangers. Het kabinet wil het Burgerlijk Wetboek zo aanpassen dat daarmee kan worden geexperimenteerd.

Het kabinet komt met dit voornemen na advies van een werkgroep onder voorzitterschap van prof. N. Huls. Volgens de werkgroep is het in het algemeen nog niet mogelijk om elektronische ‘aktes’ op te stellen die net zo goed zijn als de schriftelijke. Wel tekent de werkgroep aan dat er vorderingen worden gemaakt met versleuteling en elektronische handtekeningen.

Volgens de werkgroep zijn op sommige terreinen al experimenten mogelijk. Nog dit jaar zal het kabinet een wetsvoorstel maken voor dergelijke experimenteerbepalingen.

Reageer op dit artikel