nieuws

Eerste vurenhout met FSC-keurmerk

bouwbreed Premium

Houthandel Heuvelman uit Ouderkerk aan den IJssel brengt als eerste vurenhout met het FSC-keurmerk op de Nederlandse markt. De eerste lading van vijftig kubieke meter is bij het bedrijf afgeleverd.

Het keurmerk van de Forest Stewardship Council garandeert dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Leverancier is de grootste houtproducent in Zweden, AssiDoman.

Heuvelman besloot tot de levering van het FSC-gecertificeerde hout na vragen uit de markt. Volgens directeur R. van den Broek wordt dat voor een deel veroorzaakt door de dubo-eisen die gemeenten stellen in bouwverordeningen. Maar ook in de doe-het-zelfmarkt ziet hij een toenemende vraag van milieubewuste consumenten.

Het gecertificeerde hout is nu nog zo’n tien procent duurder dan niet gecertificeerd hout. Maar Van den Broek verwacht dat het prijsverschil steeds minder zaal worden als er meer gecertificeerd hout wordt aangevoerd. Op den duur verwacht hij dat al het hout uit Scandinavie, de hoofdmoot van zijn handel, gecertificeerd is.

Reageer op dit artikel