nieuws

DrillTrack wint wedstrijd

bouwbreed

DrillTrack, het begeleidingssysteem voor horizontaal boren van de Amerikaanse producent Radiodetection, heeft de ‘First International Directional Drilling Rodeo’ gewonnen. Deze is gehouden in Grapevine, Texas. Aan de wedstrijd deden 21 teams mee, waarvan er zes de DrillTrack gebruikten en twaalf de DigiTrak. De overige teams gebruikten Subsite, McLaughlin en Utilx.

De DrillTrack bezette de eerste drie plaatsen. De winnaar legde het ruim 60 meter lange boortraject af binnen 40 minuten. Overigens kwamen de beste drie teams van drie personen alle uit Texas. Het bedrijf Rice Tunneling en Boring haalde een eerste en een derde plaats.

Het systeem van DrillTrack bestaat uit een in de boorkop geplaatste sonde, een digitale ontvanger en een dataview, die op de boormachine wordt geplaatst en de machinist draadloos van de benodigde gegevens voorziet.

De ontvanger lokaliseert het magnetisch veld dat het zendertje van de sonde rond de boorkop heeft gevormd. Gegevens als temperatuur, diepte, hellingshoek, positie en richting worden op het display van de ontvanger zichtbaar en draadloos aan de dataview op de boormachine doorgegeven.

Binnenkort wordt bekendgemaakt waar en wanneer de tweede wedstrijd wordt gehouden.

Radiodetection BV, ‘s-Heerenberg, tel. (0314) 664700.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels