nieuws

Drie bekende architecten fuseren tot XX Architecten

bouwbreed

Jan Brouwer Associates, Post ter Avest Architecten en Tuns + Horsting Architecten gaan fuseren tot een groot architectenbureau. Onder de nieuwe naam XX Architecten zullen ongeveer 75 mensen werkzaam zijn in twee vestigingen in Oost- en West-Nederland. Doel is om met een multidisciplinair bureau ook grotere opdrachten te kunnen blijven verwerven.

Onder de naam XX Architecten zullen de drie fusiepartners in Hengelo de huidige vestiging van Tuns + Horsting continueren. In het westen zoekt men nog geschikte huisvesting. Waarschijnlijk wordt dit het bedrijfsgebouw XX, waarvan Post Ter Avest binnenkort de bouw hoopt te beginnen op een bedrijfsterrein naast de TU Delft. Om het milieu zo min mogelijk te belasten heeft dit experimentele gebouw een maximale levensduur van twintig jaar.

Doel van de fusie is om als groot, multidisciplinair bureau op een breed terrein te kunnen blijven werken. Bij het verwerven van grotere opdrachten in de ziekenhuis- en utiliteitsbouw was de beperkte omvang voor de drie partners afzonderlijk een steeds grotere handicap. Capaciteitsproblemen speelden de bureaus ook parten bij de werving van nieuw personeel. Met name in het oosten van het land is het steeds lastiger om aan gekwalificeerde krachten te komen.

De drie bureaus zijn bekend van werk met een modern en technologisch innoverend karakter. Bij Tuns + Horsting zijn dit met name ziekenhuizen. Brouwer werkt momenteel aan het nieuwe kantoor voor het Hoogheemraadschap Rijnland, een voorbeeldproject voor energiezuinig bouwen. Zoals geschreven experimenteert Post Ter Avest met een eenvoudig te recyclen kantoorgebouw. Ook XX Architecten zal, aldus At Tuns, streven naar architectuur van “functionaliteit en eenvoud”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels