nieuws

De Hoorn Beton tegen bestemmingsplan

bouwbreed Premium

Het nieuwe Alphense bestemmingsplan Hoorn-West is veel te ingewikkeld. Met deze klacht stond een vertegenwoordiging van De Hoorn Beton BV bij de Raad van State. Het bedrijf vreest voor beperking van zijn uitbreidingsmogelijkheden en eist daarom vernietiging van het bestemmingsplan.

Dit plan heeft betrekking op het gebied tussen de Oude Rijn, de Compierekade, de spoorlijn Leiden-Alphen en het Geniepad. Hierdoor kan het bestaande bedrijventerrein aan de westzijde van Alphen verder groeien.

De betonfabriek is aan de Hoorn gevestigd, waar een betonmortelcentrale en een betonwarenfabriek worden geexploiteerd. De bedrijfsleiding overweegt nog uitbreiding in de vorm van de oprichting van een eigen cementterminal, een grindterminal of een productiehal voor kant en klare betonnen delen.

Het is de leiding van De Hoorn echter niet duidelijk of zij deze activiteiten volgens de regels van het nieuwe bestemmingsplan kan realiseren. In de toelichting zouden de aanvullende en beperkende regels onduidelijk zijn geformuleerd.

Tussen de regels door liet een gemeentewoordvoerder doorschemeren dat de gemeente fiat zal geven voor nieuwe activiteiten bij de betonfabriek, mits de milieubelasting door het totale bedrijf niet toeneemt. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gaat zich nu over het aangevochten bestemmingsplan buigen en hoopt voor half mei uitspraak te doen.

Reageer op dit artikel